Sikker levering med GLSLevering fra dag til dag

Søg

E-Metal 3 29" 2WF 6-Bolt HH15/110-12/148+Kit MS12

Varenr: EM3-19DFR952BM
EAN: 8057017986737
DKK 4.799,00
Ikke på lager Leveringstid: 2-4 uger.
Tilføj vare til kurven
 • Beskrivelse
  Fulcrum E-METAL 3 DB 29" er et hjulsæt som er beregnet til Trail og Enduro/Downhill kørsel, og er opbygget med forskellige fælg højder på for og baghjul, henset til at de hver især har forskellige udfordringer at skulle håndtere under kørslen. Det højere forhjul skal være stift og have gode styreegenskaber, samtidig med at det skal kunne håndterer de stødvise påvirkninger der opstår på nedkørsler. Det lavere baghjul er fladere i profilen, og forstærket indvendig i fælgen for at kunne håndtere den øgede vægt fra mountainbiken, og den større kraftoverførsel der sker fra rytter og motor.

  Større kræfter og mere energi kræver stærkere hjul. Så kort kan det vel siges hvis man skal forklare forskellen mellem et almindeligt Mountainbike hjul, og en E-Mountainbike hjul. Set i det lys har produktudviklerne hos Fulcrum været på overarbejde for at skabe de perfekte hjul til denne disciplin, men Fulcrum er ikke en af verdens største hjulproducenter for ingenting, og tilbyder flere E-MTB hjulsæt i deres sortiment der løser den vanskelige opgave i det varierede terræn.

  Materiale valget til E-METAL 3 DB er blandt markedets bedste, især den meget specielle aluminiums legering 6082 T6 som er brugt i fremstillingen af fælgen på de 2 hjul er speciel. Denne legering udemærker sig ved at have den højst mulige stivhed i 6000 serien, og samtidig være modstandsdygtig over for de mange stress påvirkninger fælgen konstant er udsat for ved brug over langt tid. Som yderligere styrkelse af hjulet har man indvendigt i fælgprofilen lavet en ekstra gennemgående "væg" af aluminium for at modstå de enorme kræfter hjulet bliver belastet med under fx. nedkørsler.

  For at formindske udbøjning og vrid i fælgen under belastninger fra bremseskive og kassette, har Fulcrum gjort profilen af fælgen asymmetrisk. Denne udformning give øget styrke og stivhed i hjulet som overfører mere kraft og moment ud i hjulet, med en højere fart til følge. Fulcrum benævner denne teknik for ASYMMETRIC RIM.

  Egerne i dette E-MTB hjulsæt er også anderledes i materiale og udformning end på andre mountainbike hjul. Materialet er stål og hvor hovederne på egeren er forstærket med 13 % ift. konventionelle eger. Det er hovedet på egeren der er stresspunkt, og her overføres megen energi, og for at udligne den overførende kraft mellem eger og fælg til et større areal, er eger hovedet placeret i et leje udformet indvendigt i fælgen, som minimere dette stresspunkt på egeren. Denne Fulcrum teknologi kaldes SPECIFIC NIPPLE HOUSING.

  Den større fart og øgede vægt af E-mountainbiken påvirker bremsesystemet voldsomt lige før et sving, dette har effekt på flangerne hvor på bremseskiverne er monteret. 6 - huls skiven er derfor nu monteret på en "Oversize" flange i begge nav som er 5 % forstærket ift. de flanger som sidder på almindelige MTB hjul, dette tilsikre en mere stabil og sikker kraftoverførsel ved en nedbremsning med E-METAL 3 hjulet. 

  En af de komponenter på hjulet som er udsat for de største kraftoverførsler fra motor og tandhjul er kassettebodyen. På E-METAL modellen er denne komponent også gennemtænkt i sin udførsel, og i materiale valget. Kassette body og de indvendige paler er udført i hærdet stål for at kunne modstå de belastninger som kommer fra motor og drev over længere tid. Tests hos Fulcrum har påvist at kassettebodys udført i dette materiale, er 4 gange så holdbare i stress tests over længere tid, end kassette bodys til almindelige mountainbikes uden motor. 

  Som alle andre FULCRUM MTB hjul er E-METAL 3 DB modellen naturligvis forberedt til at kører med enten en Dæk/Slange opsætning, eller som TUBELESS opsætning hvor hjulet kører uden slange i fælgen, men med et latex væske som tætningsmiddel. Dette kræver en mindre ombygning af dit E-MTB hjul, og udføres ud fra den anvisningen som Fulcrum beskriver på deres hjemmeside. Du finder linket til ombygning ved et klik her.
  Fulcrum kalder denne specifikke teknologi for 2WAY-FIT READY. 

  Ønsker man at ombygge dette hjulsæt til TUBELESS kræver dette et "Conversion-kit" bestående at bla. løse ventiler. Dette kit medfølger hjulsættet ved køb.

  Dette hjulsæt passer til Shimano Microspline 12-Speed kassette body, og er til BOOST bredde i for og baghjul (110 - 148 m/m)
  Thru Axles til montering af hjulene medfølger ikke. Her bruges de eksisterende aksler fra din E-MTB.

  FULCRUM E-METAL DB 29" er Fulcrums "Pejlemærke" indenfor E-MTB hjulsæt og besidder alle de tekniske spidsfindigheder og detaljer der kræves af et kvalitets hjul som skal kunne stå for de ekstreme påvirkninger som et E-MTB hjulsæt udsættes for.
  Cykelmærker som MERIDA, CUBE og THOK benytter sig allerede af de stærke E-Mountanbike hjul fra FULCRUM på deres E-MTB, hvilket vi ser som værende et kvalitetsstempel for et godt produkt fra vores italienske hjulproducent.

  TEKNISKE SPECIFIKATIONER

  Dæktype2WAY-FIT READY E- MTBForhjul kompatibelt medHH15/110 Boost
  HjultypeE-MountainbikeBaghjul kompatibelt medHH12/148 Boost
  Dækstørrelse29" (2.0" - 2.8")Eger forhjul28 (14 venstre + 14 højre)
  DisciplinTrail - Enduro - DownhillEger baghjul28 (14 venstre + 14 højre)
  Vægt 
  2.050 gram
  Eger materialeStål 
  ASTM Kategori3 (4 ved vægt grænse 130 kg)Eger profilRunde, straight pull forstærkede
  Fælgmateriale Aluminium 6082 T6NiplerAluminium selvlåsende
  Fælg højde for23 m/mNav forhjulAluminium, aluminium flange
  Fælg højde bag
  18 m/mNav forhjulAluminium, aluminium flange
  Fælg bredde
  35 m/mLejerLukket lejer Justerbar
  Indre fælgbredde
  30 m/mAndet
  Aluminium aksel
  BremsesystemDisc bremse Vægtgrænse rytter150 Kg
  Bremse options
  6 - Huls skiveGearsystemMicrospline 12- Shimano HG - (XD Optional)

Relaterede produkter

TilbudNyhed
Salgspris: 4799,0000000000 Førpris: 0 Listprice: 0