Sikker levering med GLSLevering fra dag til dag

Søg

Racing Speed 55 carbon clincher Ceramic HG HJULSÆT

Varenr: RS-18C5FRS
EAN: 8057017982111
DKK 18.000,00
Ikke på lager Leveringstid: 2-4 uger
Tilføj vare til kurven
 • Beskrivelse
  Med clincher versionen af Fulcrum Racing Speed 55C har det været producentens ønske at fremstille et stærkt, aerodynamisk og let hjulsæt til professionelt konkurrence brug for triatleten, eller til brug af supermotionisten som kun ønsker at kører med det bedste udstyr på markedet. SPEED 55C er en del af hele Fulcrums SPEED – serie som ud over denne model tæller: SPEED 40C - SPEED 40 DB – SPEED 40 T DB – SPEED 55 T DB samt SPEED 55 DB.

  Man kan så stille sig måske det spørgsmål, hvad er så den store forskel mellem WIND og SPEED familien? Generelt set kan man sige af man på SPEED hjulene bruger bedre og lettere materialer end på WIND hjulene. Det er fx bedre og mere letløbende lejer, samt et lettere carbon fiber til fremstilling af fælgen som er hoved årsagen til den vægt og prisforskel der ligger mellem de to serier.

  SPEED 55C modellen her er udelukkende til cykler med fælgbremse som gør brug af en dæk og slange opsætning i hjulet (Clincher), og er som navnet antyder bygget op på en højprofil 55mm letvægts carbon fælg. Hjulsættet er udstyret med en perlerække af markedets tekniske features indenfor high-end hjulsæt.

  For at imødekomme det pres og den udbøjning der kommer fra kassettesiden i baghjulet under brug, er hjulet monteret op med det dobbelte antal eger i højre side kontra venstre (14/7). Samtidig gør oversize flangen i træksiden at hjulet også at eger længden forkortes, og den samlede styrke øges. Alle disse tiltag betyder i sidste ende at de kræfter rytter lægger i pedalerne giver en øget hastighed af racercyklen. Fulcrum kalder denne teknologi for TWO-TO-ONE og OVERSIZE FLANGE TECHNOLOGY.

  For at minimere den stress der er omkring hjulets eger huller har Fulcrum udviklet en teknologi som de kalder DRSC (DIRECTIONATED RIM SPOKE COUPLING). Dette er en form for leje i overgangen mellem nippel og fælgen hvor niplen hviler på en større anlægsflade, og dermed spreder den opspændte kraft ud på et større område.

  At egernes korrekte opspænding bibeholdes henover hjulsættets levetid sørger hjulets ANTI ROTATION SYSTEM for. Designet på eger og nav er forbedret og der er støbt et eger hul i navet, som er solidt, og hvor egeren ikke kan rotere eller bevæge sig når det påvirkes under kørslen, således vil alle eger til stadighed også have den korrekte aerodynamiske vinkel i forholdet til kørselsretningen.

  For at øge styrken yderligere i fælgen har denne ingen udvendige eger huller, derfor bruges Fulcrum´s MO-MAG (MOVING MAGNET) teknologi hvis der skulle blive behov for at udskifte et eger eller nippel. MO-MAG er en magnet som simpelt flytter eger niplen ved hjælp af magnetisme rundt i hjulet, og frem til det hul hvor den skal monteres.

  Hjulsættet er opbygget med det som Fulcrum kalder WIDE RIM TECH som er et udtryk der henleder til den 24,2mm udvendige, og 17mm indvendige fælgbredde. Den øgede fælgbredde giver en højere styrke, og monteret med fx et 25mm dæk et minimalt aerodynamisk aftryk. Fordelen ved den øgede dækbredde er ligeledes en højere kørekomfort, samt en lavere rullemodstand over asfalten.

  Fulcrum Speed 55C søger efter den perfekte balance i hjulet som opnås ved den teknik som Fulcrum ganske klogt og enkelt kalder RIM DYNAMIC BALANCE, der enkelt forklaret virker på den måde at der modsat af fælgsamlingen i hvert hjul er vægtkompenseret med enten øget materiale brug i fælgen, eller med 2 kraftigere (tungere) eger. Denne teknik giver en optimal balance i hjulsættet, som til enhver tid vil føles behageligt at køre med.

  At få den bedste bremse effekt ud af et full carbon hjul og en fælgbremse har altid været en udfordring, men med Fulcrums AC3 system (ALL CONDITION CARBON CONTROL) har man fundet ud af at en speciel laser behandling af bremsefladen har forbedret bremse effekten i tørt føre med 6% og i vådt føre hele 43% hvor ved man nærmer sig en bremse effekt som er den samme i både vådt og tørt føre. For at opnå de optimale bremse forhold vedlægger Fulcrum det første sæt bremseklodser sammen med hjulsættet.

  For at holde et hjulsæts vægt nede på kun 1470g som er tilfældet på denne model og bibeholde den ønskede styrke i hjulsættet, er man nød til at kigge på hver eneste komponent der tilsammen danner dette hjul. Vægten i denne model er holdt nede af et let carbon materiale, keramiske hjullejer samt carbon navet i forhjulet.

  Hjulsættets USB (Ultra Smooth Bearings) lejer er bla. et af de punkter hvorved Racing Speed 55C adskiller sig sammenlignet med almindelige standardlejer fra andre hjulproducenter. Tests har påvist at rullemodstanden i USB lejerne, er 50% lavere end standardlejer, hvilket ganske enkelt får cyklen til at kører hurtigere i længere tid, og med en bedre acceleration end tidligere.

  Så er du typer der sværger til en klassisk fælgbremse, og gerne vil have noget af det bedste aerodynamiske udstyr på din racercykel, er SPEED 55C et hjulsæt du bør overveje at anskaffe dig. Du får et fantastisk flot udseende og formidable køreegenskaber som kun ganske få oplever. 

  Hjulsættet passer til Shimano HG/Sram kassette body samt QR (Quick Release) montering.

  Maximale samlede ryttervægt for dette hjulsæt er 109kg.

  TEKNISKE SPECIFIKATIONER:

  DÆKTYPE
  Dæk/Slange (Clincher)EGER FOR
  18 (8 venstre + 8 højre), Two-to-One
  DÆKVIDDEFra 25mm til 50mm
  EGER BAG21 (7 venstre + 14 højre), Two-to-One
  VÆGT1.480g 
  EGER/NIPLER MATERIALEStainless steel double buttet/ aluminium
  FÆLGMATERIALEFull carbon, Twill carbon fiber finishing
  EGER PROFIL-TEKNOLOGIAero, straight pull
  FÆLGHØJDE55 mmAKSELAluminium
  FÆLGBREDDE INDRE
  17 mmNAV FOR
  Carbon, Aluminium flange
  BREMSESYSTEMFælg bremseNAV BAG
  Aluminium, Aluminium oversize flange
  BREMSEFLADE MATERIALETwill carbon AC3 behandletLEJERUSB Keramiske lejer, justerbare Cup & Cone
  AKSEL FOR KOMPATIBILITETQR (Quick release)VÆGT BEGRÆNSNING
  Ryttervægt max 109 kg
  AKSEL BAG KOMPATIBILITETQR (Quick Release)FREE WHEEL BODYPlasma behandlet Shimano HG - Campagnolo

Relaterede produkter

TilbudNyhed
Salgspris: 18000,0000000000 Førpris: 0 Listprice: 0