Sikker levering med GLSLevering fra dag til dag

Søg

Fulcrum Racing Zero DB USB Hjulsæt Shimano HG

Varenr. R0-20DFR22AS
EAN: 8057017981497
DKK 6.799,00
DKK 7.999,00
På lager Leveringstid: 1-2 dage
Tilføj vare til kurven
 • Beskrivelse
  TEKNOLOGIER:

  RIM DYNAMIC BALANCE
  WIDE RIM TECH
  MO-MAG
  DISC SPECIFIC RIM
  SQUARE MILLING
  HIGH STREGHT ALUMINIUM
  ANTTI ROTATION SYSTEM
  USB (ULTRA SMOOTH BEARINGS)
  CUP&CONE
  DB 2:1 TWO-TO-ONE
  MONOBLOCK HUB FOR DISC
  CARBON HUB
  OVERSIZE FLANGE
  PLASMA FREEHUB

  Dette hjulsæt passer til Shimano HG/Sram 11-Speed kassette body.

 

Med lanceringen af Fulcrum Racing Zero DB har ønsket fra producentens side været at skabe et DISC hjul med de samme kvaliteter og format som på den populære udgave til fælgbremse. Dette er blevet til et meget vellykket projekt, der samtidig er tilføjet de sidste nye tekniske forbedringer og opdateringer indenfor hjulsæt med disc bremser.

Racing Zero DB har en semi-høj aluminiums profil på 30 m/m for og bag. Hjulsættet er godkendt i ASTM kategori 2 hvilket betyder at hjulsættet kan benyttes på landevejen, på grusstier eller andre ujævne terræner hvor man fx bruger en gravel eller crosscykel.

For at imødekomme det pres og den udbøjning der kommer fra kassettesiden i baghjulet under brug, er hjulet monteret op med det dobbelte antal eger i højre side kontra venstre (14/7). Samtidig gør oversize flangen i træksiden at hjulet også, at eger længden forkortes og den samlede styrke øges. Disse tiltag betyder i sidste ende at de kræfter rytter lægger i pedalerne giver en øget hastighed af racercyklen. Fulcrum kalder denne teknologi for TWO-TO-ONE og OVERSIZE FLANGE TECHNOLOGY. For at udligne det horisontale pres i hele hjulsættet og absorbere kraften fra skivebremse, er forhjulet (7/14) opspændt, altså modsat opspændingen i baghjulet.

Racing Zero DB søger efter den perfekte balance i hjulet som opnås ved den teknik som Fulcrum ganske klogt og enkelt kalder RIM DYNAMIC BALANCE, der enkelt forklaret virker på den måde at der modsat af fælgsamlingen i hvert hjul er vægtkompenseret med enten øget materiale brug i fælgen, eller med 2 kraftigere (tungere) eger. Denne teknik giver en optimal balance i hjulsættet, som til enhver tid vil føles behageligt at køre med.

At egernes korrekte opspænding bibeholdes henover hjulsættets levetid sørger hjulets ANTI ROTATION SYSTEM for. Designet på eger og nav er forbedret for at skabe et egerhul i navet, som er solidt, og hvor egeren ikke kan rotere eller bevæge sig når det påvirkes under kørslen, således vil alle eger til stadighed også have den korrekte aerodynamiske vinkel i forholdet til kørselsretningen.

Hjulsættet er opbygget med det som Fulcrum kalder WIDE RIM BED som er et udtryk som henleder til den knap 24 m/m udvendige, og 19 m/m indvendige fælgbredde. Den øgede fælgbredde giver en øget styrke, og monteret med fx et 25 m/m dæk et minimalt aerodynamisk aftryk. Fordelen ved den øgede dæk er ligeledes en højere kørekomfort, samt en lavere rullemodstand på asfalten.

Hjulsættets USB (Ultra Smooth Bearings) lejer er bla et af de punkter hvorved Racing Zero DB adskiller sig sammenlignet med almindelige standardlejer fra andre hjulproducenter. Tests har påvist at rullemodstanden i USB lejerne, er 50 % lavere end standardlejer, hvilket ganske enkelt får cyklen til at kører hurtigere i længere tid, og med en bedre acceleration end tidligere.

Racing Zero DB har det som Fulcrum kalder 2-WAY FIT hvilket betyder at hjulsættet kan køre med enten en dæk & slange opsætning, eller som tubless (slangeløst) med dæk som er tubless-ready, og flydende latex væske i luftkammeret. Racing Zero DB skal i modsætning til de billigere hjul i Fulcrum programmet ikke ”bygges om” men skal blot monteres med de medfølgende ventiler, og væske jf. vejledningen. Tubless opsætninger vinder mere og mere indpas på racercyklen i dag og i fremtiden, og med Racing Zero DB er du også her opdateret med det sidste nye.

Til montering af bremseskiver på hjulsættet bruger Fulcrum teknologien AFS (Axial Fixing System) som svarer til standard monterings systemet Center Lock. Hjulsættet passer som standard til alle race/cross eller gravelcykler med 12 m/m stikaksler (Thurax) for og bag.

På et højteknologisk hjulsæt som dette har man naturligvis også fokus på at den samlede vægt af sættet skal være så lav som muligt, og dette uden at gå på kompromis med holdbarhed og styrke. I kampen om at holde vægten nede har man fjernet al overflødig aluminiums materiale mellem hvert eger, indbygget carbon nav i forhjulet og brugt den bedste og lettest mulige aluminiumslegering. Dette betyder at Racing Zero DB holder sig på en samlet vægt af blot 1590 gram pr. sæt hvilket er ganske imponerende af et hjul som skal håndtere voldsomme kræfter fra både disc-bremse og kassetten.

Fulcrum Racing Zero DB lever helt op til de forventninger man kan tillade sig at have til sådan et hjulsæt, og producentens ønske om at fremstille en disc-udgave af den populære model er lykkedes særdeles godt.  

Racing Zero DB modellen her passer til Shimano HG/Sram kassettebody.

TEKNISKE SPECIFIKATIONER:

DÆKTYPEDæk og slange, 2 Way Fit
EGER FOR
21 (14 venstre + 7 højre), Two-to-One
DÆKBREDDE23 mm - 50 mmEGER BAG21 (7 venstre + 14 højre), Two-to-One
VÆGT - KOMPLET HJULSÆT1.590g 
EGER MATERIALEAluminium
FÆLGMATERIALEAluminium (6082, T6 Pre-Aging)
EGER PROFIL TEKNOLOGIAero, straight pull
FÆLGHØJDE 
30mmNIPLERAluminium
FÆLGBREDDE23,8mm
NAV FORCarbon, Aluminium oversize flange
INDVENDIG BREDDE19mm
NAV BAG
Aluminium, Aluminium oversize flange
BREMSESYSTEMDisc brake
AKSELUSB keramiske lejer, justerbar lejeskål og konus-system
AKSEL KOMPATIBILITETHH12-100 for
HH12-142 bag
ANDETPlasma behandlet Shimano freehub; Aluminium Axle. Ryttervægt max 109 kg.

Relaterede produkter

TilbudNyhed
Salgspris: 6799,0000000000 Førpris: 7999,0000000000 Listprice: 0